Home Het logboek Landactiviteiten Van bankstel naar webkoppel
 
Van bankstel naar webkoppel PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ger Wouters   
maandag, 09 maart 2009 15:20

We hebben elkaar leren kennen toen we allebei bij de bank werkten. Dat maakt ons tot bankstel. Nog even en Henk is geen bankmedewerker meer. Ik ben dat al langer niet. En nu beginnen we samen een nieuw bedrijf in Webontwerp, Webrealisatie, Webredactie. Dat maakt ons tot……..webkoppel. 

We zijn hard bezig om ons eigen bedrijf een eigen gezicht te geven. We werken aan een gedegen ondernemingsplan en daarnaast aan visitekaartje, website, logo, etc. Oké, we zijn geen grafisch ontwerpers, maar we komen een heel eind. En als starter is er niet al te veel budget om vanalles uit te besteden. En zo komt het dat ik een zelfstudie Adobe Illustrator aan het doen ben. Leuk, maar soms ook héél erg frustrerend. Dan gaat het niet zoals in het boek staat en probeer er dan maar eens achter te komen hoe je de instellingen zo krijgt dat die ster wél goed getekend wordt. Puzzelen! En veel geduld hebben. Niet mijn sterkste kant. Embarassed

 

Ter afwisseling afgelopen week een paar dagen op de HISWA gestaan voor Het Wijde Water. Die geweldige zeezeilschool uit Zaandam. Over een maandje zijn daar de open dagen weer. Dat hebben we vooral onder de aandacht gebracht op de HISWA. Het zijn leuke dagen zo op de beurs, maar ook best zwaar. De drukte viel mee. Of eigenlijk viel het mij wat tegen. Kennelijk is ook hier de kredietcrisis merkbaar. Maar voor de open dagen is belangstelling genoeg. Op zaterdag 4 en zondag 5 april ligt onze Markiezin te dobberen aan de C-steiger in IJmuiden. Als moederschip (door sommige oneerbiedig kantineboot gedoopt). Twee dagen ontvangen we alle deelnemers. Kopje koffie, kopje thee, praatje om gerust te stellen. Ze gaan voor een uurtje of 2 de zee op. Voor sommige deelnemers de eerste keer. Is toch spannend! Wil je ook een keer proeven aan het zeezeilen? Schrijf je dan in via www.hetwijdewater.nl. Het is echt een reuze leuke paar uur.

 

Verder nieuws: In de tuin staat tegenwoordig een bord TE KOOP. We hebben al één keer kijkers gehad. Erg veel is dat niet. We kunnen merken dat de economie in een dip en de huizenmarkt aardig in het slop zit. We wachten het rustig af. Voor alsnog geen paniek in deze tent. Er is maar één koper nodig en die is al geboren. Cool Dat roep ik zo af en toe om onszelf moed in te spreken. Een mens moet wat, niet waar? Zolang er niet VERKOCHT staat, blijft het huis akelig netjes opgeruimd en schoon. Niet meer helemaal ons huisje. Zo hoort het ook. Vast een stuk afscheid nemen.

 

Zo, u is weer op de hoogte! Er wordt niet gezeild en er gebeurt niets aan de Markiezin, maar er verandert iets op de achtergrond.

Laatst aangepast op maandag, 09 maart 2009 15:25
 
De laatste tweets van de Markiezin: