Mijlpaaltjes PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ger Wouters   
zondag, 17 december 2006 01:00

Er zijn weer wat 'mijlpaaltjes' gepasseerd. Er gebeurt heel veel al is het een stuk stiller op het schrijversfront.

Het is verrekte druk met schuren en krabben. En als ik daar enige uren mee heb doorgeworsteld dan trillen lijf en ledematen en ligt mijn duim bijna uit de kom. Dat laatste vooral nu ik me even spontaan gestort heb op het therapeutisch krabben van de Fulmarus. Ook dit fraaie bootje (stuk minder fraai dan de Markiezin of course) krijgt een stevige opknapbeurt. En dus............ onderwaterschip kaal halen! Groot voordeel....ze staat binnen! Geen last van al die nattigheid van de laatste tijd. Ook geen last van de aan de kust behoorlijk stevig waaiende wind. Simpel verstand op nul en krabben maar. Deze keer met inderdaad goeie mesjes en een stofzuigert eraan. Scheelt toch behoorlijk in het blauw worden.

In de schaarse uurtjes dat het voldoende droog is om buiten te schuren is het ons gelukt om de Markiezin te ontzwarten. Alleen nog de kiel een keer met een flinke korrel en een flinke excentrische schuurmasjien. Dat zal wel voorjaar worden, vermits het weer dan beter is dan nu!

Op zich zijn we best tevreden met het resultaat tot nu toe. Binnen in de catacomben van onze statige dame is de stuurinrichting ontmanteld. Iets wat we niet zelf doen voor de verandering. We zijn ook gestart met het project "plafondplatenbekleden'. Betekent platen afschroeven, meenemen naar huis, laten drogen (zijn ze nou hygroscopisch of lekt het dek????), stof verwijderen (tenzij er geen roestige nietjes opzitten), nietjes uit de hoekjes pulken, nieuwe stof afmeten, prutsen en ploeteren om de stof er weer netjes strak om te krijgen en vast te nieten, zeer bewonderend kijken naar het resultaat! Prachtig wordt het. Drie platen klaar. Nog een stuk of tig te gaan. Zijn het er nou zestig? Tachtig? Honderd? Laat maar. Ik wil het niet weten!

Inmiddels is Henk zendamateur! Met slechts twee foutjes heeft hij zijn examen grandioos gedaan. Er slaagt maar zo'n procent of vijfenveertig. Nogal een prestatie dus! Ik ga er niet aan beginnen! Koop ergens op de Falklands wel een certificaat van zendamateurschap. Ooit! Dit is de enige afwijking van onze policy dat we beiden alle papieren dienen te hebben en beiden alles moeten kunnen. Ik zet daar straks een TKN diploma tegenover.

Afgelopen week zijn we beiden gediplomeerd eerste hulpverlener geworden! Na een avond of wat zweten, bleek worden van de beeldende verhalen (Henk dan hè, ik ben harder :-P ), oefenen op Harm, Harry, Henk, Harold en Hans (allemaal zonder armen en benen), ene, tweeje, drieje, vieruh, vijfuh........dertig en pffff en pffff, oefenen op elkaar, oefenen op meneer Aad, "hallo meneer, is alles goed met u?" (nee hallo zeg...ik lig hier voor de lol op de grond!), snelverbanden, drukverbanden, brede dassen en al wat dies meer zij. Het belangrijkste..... bellen met 112! O nee, eerst je eigen veiligheid.

Wat het verschil is tussen een kneuzing en een verstuiking kunnen we niet uitleggen (nooit gehad en toch gevraagd op het examen), maar de behandeling is toch hetzelfde! In elk geval: GEFELICITEERD! U bent geslaagd!

Laatst aangepast op zondag, 20 april 2008 19:17
 
De laatste tweets van de Markiezin: