Home Het logboek Landactiviteiten Het voorjaar in aantocht?
 
Het voorjaar in aantocht? PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Ger Wouters   
donderdag, 06 maart 2008 12:38

Het is inmiddels maart en de Hiswa is volop bezig in de RAI. Traditioneel hét startsein voor de watersporters om hun boten weer uit de winterstalling te halen. Zegt men! Wij zijn niet in winterslaap geweest. De Markiezin heeft lekker liggen dobberen in het water. Terzijde gestaan door

de Markies. Het aantal winter zeiltochten is beperkt gebleven tot één. Beetje jammer. Wat ons tegen is gevallen is de hoeveelheid werk om alle kwetsbare delen tegen de vorst te beschermen. Er is niet veel vorst geweest, dat is waar. Maar toch..... Steeds weer korte periodes met temperaturen onder nul en risico willen we niet nemen.

Laat dan nu het voorjaar maar snel en goed beginnen! Wij zijn er klaar voor en hebben er zin in! Er moet geklust gaan worden. Er moet gevaren gaan worden. We willen weer schot in de zaak! Wat gaat er dit seizoen zo ongeveer gebeuren? Wel, eerst klussen zodat een aantal belangrijke zaken op orde zijn. De zeerailing bijvoorbeeld. Hoog nodig dat deze recht gezet wordt en aangespannen. Er ligt een waslijst met klussen en klusjes klaar. Een deel is al ingepland. We gaan half april de Markiezin even op de wal zetten. Controle van het onderwaterschip en een flinke poetsbeurt. Dit kan mooi aansluitend aan de open dagen van zeezeilschool Het Wijde Water gebeuren. Deze dagen zijn 12 en 13 april en de Markiezin fungeert dan als moederschip. We varen niet, maar ontvangen de deelnemers. De boten van het Wijde Water varen minicursussen van twee uur op de Noordzee (vanuit IJmuiden) Categoriën zeezeilen en wedstrijdzeilen. Voor meer informatie én opgave zie www.wijdewater.nl Deelname is gratis!

Na de walactie is het tijd om een poosje te gaan varen. Van Hemelvaart tot Pinksteren (begin mei) nemen we deel aan een zwerftocht langs de Engelse oostkust met de toerzeilersvereniging. Voor de verandering gaan we die met z'n tweeën doen. Oefenen voor het grotere werk in de toekomst.

Eenmaal terug wordt het hard werken om ons voor te bereiden op het varen van de Colin Archer Memorial race. De start is op 12 juli 2008 in Lauwersoog en een dag of drie tot vijf later zijn we in Larvik, Noorwegen. De race varen we met bemanning. Die worden dan in Larvik gedumpt zodat wij nog lekker vakantie kunnen gaan houden langs de Noorse en/of Deense kust. De bemanning mag terug zwemmen.

Wanneer we weer veilig en wel terug zijn van ons Noorse avontuur gaan we verder zien wat we doen. Dat kunnen we nu nog niet overzien.

En wat is er in de stille wintermaanden gebeurd? Zo nu en dan hebben we geklust aan boord. We hebben deelgenomen aan het Woudschotenweekend van de NVvT (de toerzeilers vereniging dus). Gezellig en leerzaam weekend. Lezingen over de Oostzee, de Engelse rivieren, Voorbereiding lange reis, (Ver)kopen schip en Zeiltrim/zeilkeuze. Een lezing van Olav Cox over zijn lange tocht met vrouw en kind op de Ritme. Bijna cabaratesk vertelt en erg leuk. Verder gesprekken met andere leden van de vereniging. Het publiek is over het algemeen wat ouder dan wij en dat is dan wat jammer. Gelukkig toch ook nog een jong stel die dit jaar al gaan vertrekken. Oh... kunnen wij dat ook maar......

Ook van de NVvT is een cursus meteorologie. Drie dagen in totaal. De laatste dag is binnenkort. Pittige cursusdagen en huiswerk. Boeiend, zeer leerzaam en nuttig! Als het goed is kunnen we straks op weg naar Noorwegen het weer goed in de gaten houden en op anticiperen. Kortom: WE GAAN WINNEN! Laughing

Als laatste bezigheid.... een nieuwe website! Binnenkort hopen we deze site vrij te geven voor publiek. Het wordt erg mooi vinden we zelf. Er valt nog veel te ontwikkelen, maar een basis hebben we. En daar zal het volgende artikel in het vertreklog worden gepubliceerd! Blijf ons volgen!

 

 

 

 

 

Laatst aangepast op zondag, 20 april 2008 19:20
 
De laatste tweets van de Markiezin: